Annons
Nyheter

Kritikerbifall för Sjögrens Noadikt

Nyheter • Publicerad 14 februari 2014

Lennart Sjögrens nyutkomna dikt, ”Kalla mig Noa” har nu mött sina första läsare och de alertaste tidningarna har levererat sina omdömen. Mottagandet har varit både omfattande och berömmande. Här sammanfattas de första tolv recensionerna som hittills influtit.

Det tog en knapp vecka efter första recensionsdagen den 7 februari innan den i detta avseende betydelsefulla Svenska Dagbladet publicerade sin recension, men då blev det i stället en helsida. Magnus Bremmer är doktorand i litteraturvetenskap vid Stockholms Universitet och 30 år gammal om en nätslagning träffat rätt. Det är alltså en relativ ungdom som möter en mogen författares verk. Och ungdomen visar sig kunna uppskatta. Trots att Bremmer tycker sig finna vissa svagheter i dikten finner han den som helhet vara ”en storartad dikt”. Han avslutar:

Annons

– Med språket avskalat till det innersta äger ”Kalla mig Noa” stundvis en nästan självlysande klarhet.

ANDERS MARELL

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons