Annons
Nyheter

Korset tillbaka på Kapelludden

Nyheter • Publicerad 25 oktober 2007

KAPELLUDDEN

Nu sätter Länsstyrelsen tillbaka stenkorset från 1200-talet på Kapelludden i Bredsättra. Korset har lagats av en stenkonservator och under fredagen kommer korset åter till sin ursprungliga plats.

Annons

– Kapelludden har en speciell dragningskraft och är ett av Ölands mest omtyckta besöksmål. Under året har såväl ölänningar och turister hört av sig och undrat när korset kommer tillbaka. Vi är därför mycket glada att det gick att laga och nu kan sättas tillbaka, säger länsantikvarie Kjell-Håkan Arnell.

STORMEN PER

Korset slogs sönder vid Stormen Per i januari i år. En av de intilliggande sjöbodarna slets loss i stormen och träffade korset, som föll och gick fyra delar. Länsstyrelsen dokumenterade skadorna och har anlitat stenkonservatorfirman Prolithos för lagning av korset.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons