Nyheter

Kommunen vill rädda bowling

Nyheter • Publicerad 13 oktober 2008

BORGHOLM

Skylten ”Möte pågår” är tänd.

 – Vi vill rädda bowlingverksamheten, säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson.

Hemliga möten? Snarare sammanträden i det tysta.

Vid lunchtid på torsdagen träffade ICA-handlaren Richard Teern från konkursdrabbade Harrys kommunen för att på nytt diskutera framtiden för bowlingen. På plats i Harrys annars stängda lokaler vid busstationen fanns från kommunen sida fritidschefen Jan-Åke Johansson och planeringschefen Christer Petersson. Även kommunalrådet Lisbeth Lennartsson är involverad i turerna runt bowlingen på Harrys.

– Kommunen i jobbar på många olika plan för att rädda bowlingverksamheten och våra tjänstemän är positiva och tror att det går att lösa, säger Lisbeth Lennartsson.

ÖVERENS

Hon bekräftar kontakterna med Harrys-kompanjonerna Richard Teern och Anders Lindström.

– Det är olika möten och en löpande dialog med Anders och Richard. Däremot har konkursförvaltaren inte hört av sig.

Vad som är viktigt för kommunen är att säkerställa bowlingen, anser kommunalrådet och säger sig ha brett politiskt stöd i denna uppfattning.

– När jag pratar med partikamrater och företrädare för andra partier finns det en klar målsättning hos alla, att rädda bowlingverksamheten.

SNABBT?

Hur detta ska gå till är inte lika klart. Bowlingavtalet i dess tidigare form, 500 000 kronor per år i form av tjänsteköp, är inte helt uteslutet men andra lösningar, som att kommunen tar över bowlingen i egen regi, finns också med i diskussionen.

– Utan konkursen hade bowlingavtalet rullat på till 2010, betonar kommunalrådet.

Frågan ”när” förblir obesvarad ett tag till.

– Fast det tickar pengar hela tiden, för fastighetsägaren, för banken och för Richard, påpekar kommunalrådet medan Jan-Åke Johansson vill ligga lågt.

– Men händer det någonting kan det hända snabbt, säger han.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.