Nyheter

Klockarerockarna spelar

Nyheter • Publicerad 20 december 2013

– Vi ville göra något annorlunda, säger Henrik Larsson från Klockaregården i Högsrum ideella förening (som också arrangerar Klockarerock).

Därmed anordnar de nu i samarbete med Högsrums kyrka en välgörenhetskonsert.

Det var länge sedan en konsert av det här slaget hölls i Högsrums kyrka och Eva Åhlund och Helen Eriksson Sköld från kyrkorådet ser mycket positivt på arrangemanget.

– Kyrkan måste finnas med i vårt samhälle och inte vara en klick för sig själva, säger Eva.

Den sista lördagen i januari blir det alltså en välgörenhetskonsert för Filipinerna. Det lokala bandet Point Blank har satt ihop en skräddarsydd repertoar om 16 låtar.

– Det kommer att vara lite nedtonat och lugnare för att passa i kyrkan, säger Henrik.

För övrigt gör bandet inte så stora avsteg från vad de brukar spela. Det är låtar av Bruce Springsteen och Ulf Lundell som är deras signum. En viss anpassning till valet av konsertlokal kommer att göras genom ett lägre tempo och mer akustiska gitarrer än elgitarrer. Och kanske ersätts de vanliga trummorna av digitala.

– Vi får se hur vi gör där, jag vet ju att det går att spela med vanliga trummor i kyrkan också, säger trummisen Mikael ''Spacke'' Johansson.

CARIN SVENSSON

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.