Annons
Nyheter

Kay Wiestål är Årets ölänning

Nyheter • Publicerad 8 juni 2007

ÖLAND

Kay Wiestål sällar sig till den exklusiva skara som utsetts till Årets ölänning.

Annons

– Det känns bra, det är alltid positivt när man blir ihågkommen, säger Kay.

Kay Wiestål har utsetts till Årets ölänning med följande motivering: ”Victoriadagen den 14 juli kallas i folkmun Ölands nationaldag. Årets ölänning 2007 har i nära tre decennier vårdat och utvecklat denna folkfest som ger eko såväl nationellt som internationellt. Han är också en drivande kraft bakom Golfens Öland, ett samarbete mellan öns åtta golfklubbar. Det öländska Linnéjubileet finns också på hans agenda.”

Kay Wiestål bodde under många år på Öland och även om han numera flyttat bopålarna är han ofta på ön...

”ÖLAND BETYDER MYCKET FÖR MIG”

– Öland betyder väldigt, väldigt mycket för mig. Jag är mycket ute och cyklar på Öland och man hittar alltid något nytt.

Hans barnbarn, åtta respektive tio år gamla, bor i San Diego men delar morfars kärlek till Öland.

– De ringde häromkvällen och pratade bara om Öland. De älskar att komma hit.

PLANERAR REDAN INFÖR NÄSTA ÅR

Nu är det bara en dryg månad till Victoriadagen 2007, ett firande som blir något alldeles extra eftersom kronprinsessan fyller 30 år. Henrik Larsson får ta emot Victoriastipendiet och Carola, Måns Zelmerlöw, Shirley Clamp, Sonja Aldén, Sanna Nielsen, Blacknuss och Calaisa underhåller från scenen med David Batra och Johan Glans som programledare. Men Kay tänker redan ett år framåt, till firandet 2008, då själva Victoriadagen fyller 30.

– Jag har redan börjar jobba med det programmet, säger Årets ölänning Kay Wiestål.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons