Annons
Nyheter

Karin Fransson ”Årets Werner” – som första kvinnliga kock

Nyheter • Publicerad 26 november 2007

STOCKHOLM/BORGHOLM

Karin Fransson på Hotell Borgholm fick i lördags ta emot utmärkelsen ”Årets Werner” vid en ceremoni på Operaterrassen i Stockholm.

Annons

– Fantastigt roligt, och särskilt roligt eftersom jag är den första kvinnliga kocken som fått priset, säger Karin Fransson.

– Och att man värnar om den svenska matkulturen. Den svenska maten ligger mig varmt om hjärtat, även om jag sätter min personliga signatur på den. Således bjöds det också på en härlig lunchbuffé, helt i Verner Vögelis anda, säger Karin vars samling av diplom och utmärkelser bara växer.

Så sent som för tre veckor sedan tilldelades hon facktidningen Allt om Mats Stora Matprispå mässan Det Goda Köket i Stockholm.

GJORT NÅGOT UNIKT

”Årets Werner” är en utmärkelse som instiftades 1989 av facktidningen Restaurangvärlden. Priset, som består av diplom och en bronsstayett föreställande Werner Vögeli, delas varje år ut till en person inom privat respektive offentlig sektor och gemensamt för båda är att de ska ha gjort något unikt som främjat svensk matkultur. Det senare gick i år till Linda Martinsson, Göteborg, som kämpat hårt för att få bort strorkökskänslan inom äldreomsorgen.

Alla pristagare blir dessutom medlemmar i föreningen Werners Vänner och här får Karin sällskap av många namnkunniga kollegor; Gert Klötzke, Mathias Dahlgren, Örjan Klein, Fredrik Eriksson, Melker Andersson, Carl Jan Granqvist och Leif Mannerström.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons