Annons
Nyheter

Kaos till frossa i Kackelstugan

Nyheter • Publicerad 11 november 2008

VÄSTRA SÖRBY

Ett glatt kaosartat frosserigäng har intagit Kackelstugan.

Annons

– Så här nära in på premiären är det alltid kaos, men det brukar bli bra, flinar Muck Tegreus från Lokalteatern.

Frossa är något av ett signum för kalmarbaserade Lokalteatern. Lite googlande visar att teatergängets krogshower på Byttan och Witten bjudit på en mängd frossor, bland annat i pop-, progg-, schlager- och Mitt i livet-frossor. När de nu äntrar Kackelstugans trånga scen gör de det med ett specialskrivet manus i ryggen: ”Kackel i stugan - En TYPisk frossa”.

– Förra veckan kändes som att det inte skulle bli något, skrattar Lise Larsen, men nu när vi har kommit här på Kackelstugan känns det bra. Publiken kan förvänta sig en rolig föreställning med mycket musik.

MYSIGT

Muck Tegreus, gruppens nestor, nickar instämmande.

– Vi har fått ett jäkla bra manus som vi nu ska försöka göra rättvisa av.

Föreställningen ingår i Alfa-tuppens (Gunnar Aldestams) vintersatsning på Kackelstugan där föreställning och kycklinginspirerad vinter(jul)tallrik ska gå hand i hand.

– Ett test i en jättemysig miljö, säger Lise Larsen och rättar till lockarna i den platinablonda peruken.

TYPISK

Det TYPiska, utan att avslöja för mycket, är:

Annons

– Temat är turisttyper på ön. Turister, i alla dess typer, drabbar alla, ler scenografen Cia Tegreus medan orkestern och Lise Larsen, Muck Tegreus och Ingela T Sonnesjö bokstavligen nöter in inledningsnumret ” Vi kacklar loss på Rälla Tall”.

– Vi har bara ett nummer och det ska sitta, garvar Muck.

Mer riktigt är att cirka 15 sånger plus revynummer ska sitta till den 21 november då föreställningen har premiär. Totalt väntar tio spelkvällar med avslutning den 13 december.

FOKUS

När Ölandsbladet lämnar lokalen möter vi en nynnande Berit Hjort som med manus i hand sökt sig till tystnaden utanför, det kan vara svårt att repetera in ett lugnt nummer när den Nationalteatern-inspirerade(?) orkestern tar ut svängarna.

– Det här blir bra, ett jättemysigt ställe. Och vi har sålt väldigt bra, säger hon och fortsätter nynnandet, av kaos ska bli ordning och vi minns Cias ord:

– Alltid likadant. Länge allmän förvirring, men när det väl gäller är det fokus.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons