Annons
Nyheter

Känslorna svallade i kyrkan

Nyheter • Publicerad 25 september 2007

KÖPINGSVIK

Köpingsviks Kyrkokör och Hobys Kammarkör bjöd på en ömsom mörk, hemsk, glad, ljus och framförallt melodiös och vacker konsert på lördagskvällen i Köpings kyrka.

Annons

”Visst ska våren komma” kallades konserten som bygger på texter ur Uppenbarelseboken och musik av Sigvald Tveit. Uppenbarelseboken är en apokalyptisk skrift som ingår i Nya Testamentet. Den handlar om hur djävulen slutligen besegras och Guds rike uppstår. Recitatör var Gunnel Alvhäll och Sigvard Carlsson dirigent. Den 22 män och kvinnor starka kören var en sammanslagning av Hobys Kammarkör från Bräkne-Hoby, där nu Gunnel Alvhäll arbetar, och Köpingsviks Kyrkokör.

Kvällens solist var Karin Thulemark och som hon sjöng. Att Karin inte är en stor känd sångerska över hela Sverige, är en gåta. Vilka röstresurserna hon har den tjejen. De fyra musikerna Mattias Johansson, Andy Davey, Robert Petersson och Fredrik Forsell var även de helt superba. Nämnas bör att de till vardags inte alls spelar kyrkomusik, utan de spelar både rock, pop och annat.

SVÅRT LÅTA BLI ATT APPLÅDERA

Sigvard Carlsson hälsade alla i den nästan till sista plats fyllda kyrkan välkomna och bad åhörarna att vänta med de eventuella applåderna till hela föreställningen var slut, eftersom Gunnels recitation, körernas sång och musiken, allt var en enda helhet. Det måste verkligen klargöras att efter en stund blev det väldigt svårt att låta bli att applådera, sången och musiken var underbar, medryckande och sångvänlig. De texter Gunnel läste ur Uppenbarelseboken mörkade ned stämningen ibland, men sångerna lättade upp och det goda vann över det onda till slut och en ny jord och en ny morgon kunde skönjas. Allt för fort var det slut och stående ovationer strömmade mot de medverkande som fick sjunga den sista sången en gång till.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons