Annons
Nyheter

Kammade hem mest applåder

Nyheter • Publicerad 26 november 2007

BORGHOLM

Mor och dotter Areskough kammade hem mest applåder på 15-årsjubilerande Frisörens modevisning. Den äldre Areskough för skön sång och den yngre Areskough för att hon bröt mönstret.

Annons

Alla andra mannekänger tog sina tre vanliga svängar och vände ut i kulisserna igen.

Men inte fröken Areskough. Hon ville vara kvar i ramljuset och stannade helt enkelt kvar längst ut på catwalksscenen. På det urgulliga sättet bröt hon mot ett annars mycket proffsigt mönster, där vänner och kunder till Frisören, Christina Edvardsson, bjöd på en modevisning i Drabantsalen på Borgholms slott. 175 personer hade löst biljett, vilket innebar utsålt.

FÄRGSPRAKANDE SHOW

Gästerna fick se en färgsprakande show med frisyrer, kläder, smycken och skor. Allt, eller i vart fall nästan allt, hämtat från lokala handlare i Borgholm.

– Det är inga problem att hitta modeller, berättar Christina Edvardsson, som gjort till en vana att sätt upp modevisningar på slottet i samband med sina jubileum som frisör. Så var det också för fem år sedan då hon tio-årsjubilerade.

Fast i frisörbranschen har Christina varit betydligt längre än 15 år. Först var hon frisör sju år i Borgholm, för att sedan jobba sju år i Stockholm. Jubileet har sin förklaring i att hon den 1 december för 15 år sedan tog över Egons lokaler i Borgholm. Förhoppningen är att det ska bli fler jubileum framöver. Men frisöryrket sliter på axlar och rygg.

– Man måste träna och det gör jag, sedan går jag på regelbunden massage, förklarar Christina.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons