Annons
Nyheter

Just D på Kackelstugan

Nyheter • Publicerad 23 juni 2011

Äntligen börjar sommaren menar många, då Kackelstugan öppnar och som de öppnar i år, två dagar, 27-28 juni, med kultförklarade Just D. En ”Just D-kig Com Back” menar Wille Crafoord.

– För min del har Just D aldrig splittras.

Annons

Lite annorlunda blir det dock, de är två på scenen den här gången, William ”Doktor C” Crafoord och Peder ”Pedda Pedd” Ernerot, Gustave ”Gurra G” Lund saknas, men man vet aldrig, kanske dyker han upp som gubben i lådan.

– Självklart har vi en stol åt Gurra på scenen också, säger Wille Crafoord.

Just D introducerade och utvecklade hiphop i Sverige, trots detta var det många som inte förstod sig på gruppen. De passade inte in i något fack och de ansågs komma från ”fel” bakgrund.

– Våra låtar ansågs då kanske ha lite tvivelaktigt innehåll, nu tjugo år senare, har texterna fått en hel annan mening, säger Wille.

Wille och Peder vill se sina spelningar som lite parodi på musikbranschens alla reunions som sker efter en sisådär tjugo år.

– Vi har en extrem låg spelningsbudget, två killar och varsin gitarr.

Och lite annorlunda lär det bli att framföra låten ”Tre Gringos” när de bara är två.

Det har precis varit midsommar här på Öland när Just D anländer och de vill se det som om att deras uppträdande på Kackelstugan är en förlängning på midsommar.

– Vi är grabbarna som vägrar gå hem, säger Wille.

Och Wille och Peder utmanar publiken som kommer till Kackelstugan; är det gamla Just D-fans så vet de vad som gäller:

– Publiken är lika mycket artister som vi och lika viktig, nu gäller nävarna i luften och allsång, säger Wille.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons