Nyheter

Julskivan

Nyheter • Publicerad 30 november 2006

En skiva full med nya julsånger. Killarna i Cover duo, Mikael Håkansson och Kim Wessel har tillsammans med Pelle Lindberg och flera av Sveriges bästa artister gjort en skiva med bara nyskrivna julsånger. Alla intäkter från sången ”Tiden är vår”, där skivans alla artister medverkar går till Friends, Sveriges största organisation mot mobbning.

I både för- och efterorden tackar upphovsmännen artisterna och musikerna för att de har ställt upp för en sådan här behjärtansvärd sak och visst är det lite imponerande att de lyckats samla så pass olika artister till ett och samma projekt. Här finner man sånger som låter som riktig svensk jul samt sånger som är lite annorlunda.

På något sätt verkar det som Håkansson och Wessel har tänkt på artisterna redan när de skrev sångerna, men så kan det väl inte vara? En sång som sticker ut lite och som fastnar är ”Tre vise männen” med Dogge Doggelito och Doggelillos. Dogge tillsammans med en barnkör, en riktigt lyckad kombination. För vem har sagt att det måste låta traditionsenligt? En annan sång som fastnar är ”Julen för mig” med Nordman. Den sången är för visso inte skriven av Håkansson och Wessel, men väldigt bra. En julsång med Mats Westers nyckelharpa och Håkan Hemlins raspiga röst.

Andra artister som deltar och sjunger tillsammans är Gladys Del Pilar och Magnus Bäcklund, Frida von Schewen och Sven-Bertil Taube, Arvingarna, Chris Lindh och Velvet, Gunilla Backman och Frank Ådahl, Tommy Ekman och Kayo, Shirley Clamp och Brolle Jr, Sandra Oxenryd, Jan Åström. Både kända och lite mer okända artister, men en lyckad kombination av allt, lite rap, lite svensktopp, lite pop, vanlig svensk schlager och lite julstämning.

Vi får hoppas att det här blir årets julskiva så att man samlar in mycket pengar till Friends.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.