Nyheter

Julen är på gång i Skäftekärr

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2008

SKÄFTEKÄRR

Det lackar mot jul! Tidigt ute? För Skäftekärrsfolket är det precis i tid.

– Julmässa i dagarna tre för 22:året rad, säger en stolt tomte i norr, mässgeneralen Esa Ateva.

Fredagen den 31 oktober drar julfirandet igång på Skäftekärr med demensvårds-agitatorn Stina-Clara Hjulström som invigningsförrättare. Esa utlovar överraskningar, nyheter och brett program.

NYTT FÖR ÅRET

– Det är ett betydligt fylligare program i år än förra året och det var inte så litet då heller, konstaterar han belåtet.

I avdelningen nytt återfinns bland annat öppen järnåldersgård, uppvisning i smide, ponnyridning, Sveaskogs butik och:

– Utställning av veteranmotorsågar – jo, det finns faktiskt sådana! Och Miljöresurs Linné medverkar på lördagen med info om ”klimatsmart ekomat – så klart”.

ÖVERRASKNING

Överraskningen är just en överraskning, det vill säga ännu en hemlighet. Av de ledtrådar Esa lämnar tycks det dock inte handla om att självaste jultomten från Rovaniemi, Orsa, Nordpolen eller var denne skäggprydde och givmilde renägare bor – vissa påstår bestämt att jultomten bor i bergen i Kirgizistan på grund av logistikskäl – ska komma på besök. Här är det något annat.

– Det är en kulturöverraskning vi har i bakfickan till lördag och söndag och så mycket kan jag säga att en betydande regional kulturinstitution är inblandad.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.