Annons
Nyheter

Jimmy om sin kommande dejt

Nyheter • Publicerad 15 oktober 2007

ALGUTSRUM

Under Skördefesten kunde man, vilken Ölandsbladet tidigare berättat om, anmäla sig till dejt med en bonde. En av bönderna var 25-årige Jimmy Larsson från Algutsrum.

Annons

Det var en kompis till Jimmy Larsson som frågade om han ville ställa upp i tävlingen, vllken LRF Ungdom anordnade under Skördefesten på Öland i slutet på september – och det ville Jimmy. Han ska nu träffa en tjej från Kalmar som heter Lotta Lindahl som han fick prata med för första gången i torsdags genom radion, som ringde upp dem båda.

MITTEN AV NOVEMBER

– Vi ska träffas någon gång i mitten på november, var, när och hur vet jag inte ännu, säger Jimmy.

Jimmy som är en mjölk- och nötköttsbonde, har inte mycket fritid, men när han är ledig tar han gärna en sväng på sin motorcykel.

– Jag brukar vara ledig någon vecka om året, mycket mer blir det inte.

Det bästa med bondelivet är att det är variationsrikt, ingen dag är den andra lik. Allt beror på årstiderna och väder och vind.

Hur ser då den perfekta dejten ut?

– Jag vet inte riktigt, men det ska vara någon aktivitet där man kan prata med och lära känna varandra, säger Jimmy.

Så det kanske blir den perfekta dejten för Jimmy och Lotta i mitten på november för det är meningen att de två ska gå ut och äta på något lugnt ställe där de kan få vara bara med varandra.

EVA JOELSSON

Fotnot:De andra bönderna i tävlingen var den frilansande djurskötaren Ingrid Pettersson från Skaraborg och ekologiska bonden Marcus Sjöberg från Huskvarna. Marcus var med i förra årets Bonde söker fru. Ingrid ska träffa Truls Bondesson här från Öland och Marcus ska träffa Jenny Höglund från Uppsala.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons