Annons
Nyheter

Jakten på en åtråvärd rosett

Nyheter • Publicerad 3 september 2007

BÖDA

Alla var där brukar det heta. Stämmer väl in på den nationella hundutställningen på Kronocamping Böda Sand.

Annons

Hundarna var från hela landet och domarna, många av dem, till och med från utlandet. Domarna från Finland, Lettland, Slovenien, Irland, Israel och Danmark såg till att skapa en internationell prägel kring evenemanget. 1 057 hundar tävlade på lördagen och 877 hundar på söndagen i Småland-Öland Kennelklubbs arrangemang. Så domarna hade minsann att göra. I snitt kunde 20-25 hundar bedömas i timmen. Emma Lundström med sin tre-åring Flatterhaft Ego Boy från Växjö brukar åka på ett par utställningar per år. Böda tillhör de större.

– Vi är inte här för att vinna till varje pris. Det är kul om det går bra, men framför allt är det roligt att prata med andra hundmänniskor, säger hon.

Det blev ingen framskjuten placering för Växjö-ekipaget, men väl ett rött band, vilket i sin tur är bättre än ett blått.

GRANSKANDE ÖGON

Bättre gick det för Skövdes Anna-Lena Larsson som med sin tre-åriga Miss Malroy Heartbraker vann den öppna klassen under kritiskt granskande ögon från domare Ann Carlström.

– Vi har vunnit lite grann tidigare. Många åker långt för att tävla, men för vår del hälsar vi egentligen på vänner i Borgholm och passade då på att ta en lillsemester, berättar Anna-Lena Larsson om sitt tävlande.

I stort sett hela parkeringsplatsen till Böda Sand var full på lördagsförmiddagen. Familjen Jansson från Mörbylånga som tänkt sig en lugn sensommarsemester fick i det närmaste en chock när de kom till campingplatsen eftersom de inte kände till hundutställningen.

– Och jag har aldrig blivit så utskälld i hela mitt liv, skrattar Hans Jansson.

Besökarna kunde förutom att beskåda egna eller andras hundar i utställningen även passa på att köpa precis allt till hunden – godis, leksaker, försäkringar, mat, med mera...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons