Annons
Nyheter

Invigningen av krogen i hamn

Nyheter • Publicerad 5 juni 2008

BORGHOLM

Det har gått med ”amerikansk fart”, som det brukade heta förr i tiden, det gröna hamnskjulets förvandling till restaurangen ”Hamnkontoret”.

Annons

Visserligen var det rejält rörigt i lokalen på onsdagseftermiddagen, men byggherren Kenta Sjögren försäkrade att inget kan hota fredagens invigningsmingel med inbjudna gäster. Och som sagt, fort har det gått.

– Vi hade hoppats att få tolv veckor på oss, men det blev bara åtta och en halv.

RENOVERAT FRÅN TOPP TILL TÅ

Förra veckan såg det inte särskilt hoppfullt ut, men på frågan om tidsplanen höll svarade Kenta:

– Visst är det tajt, men vi viker oss inte. Och öppna på Nationaldagen, det är ju det som är tricket.

Hamnkontoret är alltså renoverat från topp till tå och det inrutade taket anknyter också till forna tiders väntsal. Här ryms 50 gäster och på den delvis glasade uteserveringen det dubbla. Mitt i lokalen står baren, där man också ska kunna beställa från en bistromeny. I den nya byggnaden som dockats ihop med det snart 80-åriga skjulet finns ett komplett restaurangkök och förrådsutrymmen, och med ingångar från norra sidan servicelokaler med duschar, wc och tvättrum för båt- och husbilsgäster.

ETT LITET AXPLOCK FRÅN MENYN

Och så ett litet axplock från den meny som restaurangchefen Christofer ”Stoffe” Bergstrand och kocken Lars Eriksson komponerat: Ostron, rökta räkor, Skagen, strömmings- och laxmackor serveras i bistrobaren och från köket kan man beställa strömmingsflundra med pressad potatis, Cajsa Wargs fisksoppa toppad med hummer, smörstekt röding och rökt småländskt vildsvin! Men var är flundrorna då? Jo, de kommer att finnas på menyn efter midsommar, för först då är de tillräckligt feta.

Hamnkontoret ska preliminärt vara öppet till den 17 augusti.

– Men det blir efterfrågan som får styra, säger Kenta Sjögren.

I morgon blir det alltså invigning, med bandklippning av kommunalrådet Lisbeth Lennartsson. Och på lördag öppnas Hamnkontoret ”på riktigt”.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons