Annons
Nyheter

Ingen kväll den andra lik

Nyheter • Publicerad 20 juni 2011

ÖLAND

Nu är det snart dags för årets Hemlig festival att resa runt på Öland och förgylla kvällarna på några väl utvalda platser, datumen är 29 juni-2 juli. Förutom Hemlig festival-artisterna, blir det nya gästartister varje kväll.

Annons

Kanske gästar Hemlig festival någon konstutställning, lokal fest eller någon annan fantastisk plats på Öland. Detta är tredje året i rad som evenemanget anordnas och de andra åren har varit givna succéer.

– Vårt mål har också varit att föra ut vårt koncept till utlandet, och det har vi nu lyckats med, berättar Helle Kvamme, en av arrangörerna från Yellow Box i Sättra. Där finns även John Leo Carter, som är en av artisterna som uppträder på Hemlig festival.

FESTIVAL I KATALONIEN

I år har Hemlig festival knutit till sig två spanska artister, Llui Molas och Enric Montsant och det har resulterat i att Hemlig festival har blivit inbjudna till Manresa i Katalonien-regionen i Spanien.

– Helt underbart, vi reser dit i höst och är med på den stora Fira Mediterania-festivalen, berättar Helle Kvamme.

Men först står man inför det största evenemanget som Yellow Box arrangerat hittills, Hemlig festival på Öland med cirka 40 deltagare.

ÅRETS ARTISTER

Årets artister är Juliet Turner, Emer Kenny och Ceoltoiri Sliabh Luachra från Irland, Mari Kalkun Estland, Lluis Molas och Enric Montsant Spanien, David Lombardi Italien, John Leo Carter Öland, Josefina Sanner och Gunnar Lingegard Sverige.

Ceoltoiri Sliabh Luachra är ett Leaderprojekt bestående av 22 ungdomar i åldern 14-19 år. De dansar, spelar och sjunger och kommer från Sliabh Luachra-regionen i västra Irland. Instrument man använder är den irländska harpan, det sexkantiga dragspelet consertina, banjo och fiol.

- Det är ett otroligt priveligium att kunna presentera denna unika dans- och musikuppvisning som en del av hemlig festival-programmet, säger projektledare John Leo Carter.

Annons

FESTIVALBUSS

Hur hittar du till Hemlig festival? Det gör du inte. Du tar dig till turistyrån i antingen Färjestaden, Borgholm eller Kalmar och går på en av Hemlig festival-bussarna där och bara sätter dig till rätta och låter bussen föra dig till rätt plats.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons