Annons
Nyheter

Idel ädel adel på bonnalandet

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2007

SÖDRA ÖLAND

The Rolls Royce Enthusiasts Club anordnade i helgen ett Skördefestrally på södra Öland. Klubben har 220 medlemmar med över 300 bilar av märkena Rolls Royce och Bentley, och 20 av dem anlände i fredags till Hotel Skansen som var bas för träffen.

Annons

Och det var nog ingen tillfällighet att man valde denna plats; Skansenkrögaren Stefan Norén är nämligen Bentleyfantast med tre bilar av märket, däribland en alldeles ny Continental GT. Det fanns även en annan bil med lokal anknytning, nämligen den Rolls Royce Hooper Saloon från 1937 som tidigare tillhört konsul Sven Jeansson i Kalmar. Bilen var från början helt svart men är numera lackad i läckert gult och svart. Med den här bilen gjorde familjen Jeansson långa resor i Europa, ja, till och med till Egypten! En skylt med bokstäverna CC (Corps Consulate) på stötfångarna visar också att den tillhört en konsul.

ROLLS-RALLY

Bilarna anlände på fredagseftermiddagen och kunde beskådas i hotllets trädgård. På kvällen åt deltagarna en tvårätters middag innan det blev en busstur till södra Öland och Konstnatten.

På lördagen kördes rallyt som gick till Gråborg, Stenåsa, Resmo och tillbaka till Färjestaden där deltagarna avnjöt en fyrarätters galamiddag på kvällen. Söndagen ägnades åt ett besök på VIDA museum och helgen avslutades med en Skördebuffé på Halltorps Gästgiveri.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons