Annons
Nyheter

Hon förskönar Rönningegården

Nyheter • Publicerad 26 september 2007

MÖRBYLÅNGA

Det kommunala uppdraget kom i fjol på hösten. I juni i år var det klart. De förut så kala korridorerna på Stranden och Havet, som avdelningarna på Rönningegården heter, fick blickfång av fågel- och djurlivet på Öland.

Annons

I fonden ser man på långt håll den stora pannån med den vita Knabstruphästen, den lilla haren som gömmer sig och de springande greyhound-vinthundarna. Maria Södergrens målningar är alltid målade med oljefärg (fast jag trodde att det var tempera i de finaste stråken). Och kanterna på pannån var så känsligt utsågade och försedda med vackert rundade hörn att de kändes sköna att ta på. Den andra stora pannån visar sångsvanar på väg att flytta norrut. I bakgrunden ser man kvarnen i Kleva ännu stående – den föll under stormen Per och ligger ännu i backen. Tjärnen blänker och blåsipporna har redan slagit ut när ledarsvanen ger sig av och ut ur bilden.

INVIGNING NÄSTA MÅNAD

Mitt emot ingången till cafeet sitter katten i en bag beredd att följa med. Den heter Zlatan och är en av Evas katter. Den svarta smyger utmed golvet till avdelningen där Eva Breife arbetar. Besök gärna vårdcentralen och gå in på Stranden och Havet. I början av oktober ska utsmyckningn invigas officiellt.

När vi efteråt satt på caféet och drack turkiskt granatäpplejuice berättade Nina, som också var med, om att Ivar Södergren snart ska delta i en utställning på Konstmuseet i Göteborg, som jag skall återkomma till.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons