Nyheter

Hold me now, sjöng Johnny Logan Ja tack gärna!

Nyheter • Publicerad 6 juli 2012

BORGHOLM

Stora scenen, Dublin, på Öland Celtic Irish Music Festival 2012, en ensam man, en gitarr, singback - förinspelad musik. Kan det vara något? Ja, schlagerkungen Johnny Logan trollband publiken från första tonen på torsdagskvällen på Borgholms Slott.

Johnny Logan hade startat sin resa från Irland till Sverige redan klockan fyra på torsdagsmorgonen och påstod sig vara både trött och stel, men när väl musiken flödade ur högtalarna visade Johnny inga bevis på det. Trots att han allt emellanåt spexade till det och haltade och tog sig åt höften, för att i nästa sekund vicka på höfterna så att självaste Elvis Presley skulle blivit avundssjuk om han levat.

Johnny Logan bjöd publiken på en mix av låtar, självklart schlagervinnarna ”What´s another year” 1980, och ”Hold me now” 1987. Allsången i dessa två låtar fick tolv poäng av Johnny så som det sig bör när det gäller schlager. ”Hold me now” avslutade han hela showen med i en discoversion från 2001 och då rullade höfterna ordentligt. Även lite traditionell irländsk folkdans fick vi bevis på att det fanns i den här mannens kropp.

Som sagt, en ensam man på en så stor scen och han trollband publiken. Vilken röst, vilken humor, vilken showman han är. Om några år fyller han 60 år.

När Ölandsbladet pratade med honom för några veckor sedan, lovade han att han skulle överraska och det gjorde han verkligen. I slutet hyllade han Janis Joplin och rev av två av hennes stora hits; ”Mercedes Benz” och  ”Take another little piece of my heart”.

Kvällen var mycket välbesökt och trevligt arrangerad. Musik varvades från stora scenen, Dublin, och lilla scenen, Belfast, som låg inne på Borggården. Ett reportage om hela helgen kommer i Ölandsbladet på tisdag.

EVA JOELSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.