Nyheter

Headthorn spelar högt

Nyheter • Publicerad 27 maj 2011

BORGHOLM

De unga metalgrabbarna i Headthorn har precis vunnit studiotid i musiktävlingen Musik Direkt. Nu drömmer de om att ge ut en skiva.

Grabbarna i metalbandet Headthorn är irriterade. Krongården, där de har replokal, har installerat en decibelmätare i replokalen. Decibelmätaren stänger av strömmen när bandet spelar för högt. Och om det är något Headthorn är duktiga på så är det att spela högt och hårt.

– Vi är inspirerade av band som Metallica och av modern nu-metal, säger trummisen Jack Petersson.

Nyligen så var bandet med i musiktävlingen Musik Direkt och vann ett pris: studiotid i studion Monokrom i Kalmar. Detta har gjort att Borgholmsbandet repar ofta och försöker skriva nya låtar att ta med in i studion.

– Vi skriver låtarna allihopa men det börjar oftast med att någon av oss kommer på ett gitarriff, säger gitarristen och sångaren Simon Nygren.

Simon är yngst i bandet och fyller 15 om en vecka, men alla fyra medlemmar är i ungefär samma ålder. Trots sin unga ålder är medlemmarna duktiga på sina instrument och bjuder på en del tekniskt svåra nummer.

När jag frågar vad bandet har för mål med musiken så är de inte helt säkra.

– Vi vill mest ha kul. Men vi vill också komma någonstans med musiken, säger gitarristen Oscar Olofsson.

– Det hade varit grymt att ge ut en skiva, säger Jack Peterson.

Varje fredag blir studion Monokrom en livescén och nu på fredag ska Headthorn beträda den. Bandet kommer då att spela nytt material men också en hel del av de äldre låtarna.

– One limit är en av de senaste låtarna vi gjort och en av mina favoriter, säger bassisten Casper ”Lou“ Rathjen.

Efter att vi tagit några bilder säger bandmedlemmarna att det är dags att leta efter en skruvmejsel. De ska skruva bort decibelmätaren så att de kan repa igen.

EMIL ANDERSSONFAKTA/Headthorn

Medlemmar:

Simon Nygren, 15, gitarr och sång

Jack Petersson, 15, trummor

Casper ”Lou“ Rathjen, 16, bas

Oscar Olofsson, 18, gitarr

Aktuella:

Spelar på Monokrom i Kalmar på fredag kl. 18

Lyssna:

www.myspace.com/headthorn

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.