Nyheter

Hassle till Öland i sommar

Nyheter • Publicerad 31 mars 2009

Hassle är 20-åringen med det lockiga håret som sjunger bättre än alla andra och vars låtar slår andras med hästlängder. Han är dessutom den svenska artisten som förra veckan tecknade ett stort världstäckande avtal med Island Recordings. Den 28 juni spelar han på Strand hotell i Borgholm.

Hassle skulle kunna beskrivas som artistdrömmen personifierad. Det började med en singel som spelades lite här och där, fortsatte med ett svenskt skivkontrakt, gick vidare till bejublade livegig i hemlandet och lyfte sen till ett avtal med ett av världens idag viktigaste skivbolag, Island Recordings. Avtalet är ett av de största som undertecknats i den engelska musikbranschen de senaste åren och innefattar alla länder förutom Nordamerika. Första singeln släpps i England under sommaren och i Sverige är debutsingeln ”Hurtful” nu en av de 20 mest spelade låtarna på radio.

Men det handlar ju inte bara om skiva. Det handlar lika mycket om live.

– Jag får alltid rysningar av att få agera och, och interagera, med publiken. Att fullständigt släppa efter för vad musiken skapar i ens kropp och få ett direkt gensvar är magi. Att dessutom ha förmånen att åka runt med sina gamla polare är helt enkelt sjukt kul. Vår ”arenasoul” gör sig väldigt bra på stora scener under ljumma sommarkvällar, men jag lovar att vi levererar på vilken liten källarscen som helst, säger Erik.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.