Annons
Nyheter

Gunnar bjuder in till tävling

Nyheter • Publicerad 17 september 2007

SOLBERGA GÅRD

”Släpp loss kreativiteten” uppmanar Gunnar Kvarnbäck på Solberga Gård, som inbjuder till en tävling om den bästa fågelskrämman. Tävlingen kommer att avgöras lördagen den 29 september och vinnaren belönas med 1 500 riksdaler.

Annons

– Vi gjorde ett försök med en fågelskrämmetävling förra året i samband med Skördefesten, men då blev responsen inte så stor. Men å andra sidan fick vi inte ett enda bidrag till den första pumpatävlingen 1998, säger Gunnar som räknar med att det även tar lite tid att etablera denna tävling.

BARA FANTASIN SÄTTER GRÄNSER

Två bidrag har emellertid redan kommit in, en fågelskrämma som kreerats av en tidigare anställd, och en där en dam i Köpingsvik står för designen. Den senare visar också att det bara är fantasin som sätter gränser; bland ingredienserna finns bland annat ett par ljusblå diskhandskar, bakformar, korkar och ett stycke trädgårdsslang.

Tävlingsbidragen kommer att sättas upp i kanten av det stora pumpalandet, där det för övrigt blir självplock bland 30 sorters pumpor.

– Någon särskild jury blir det inte, det är besökarna som får rösta fram bästa fågelskrämman, säger Gunnar Kvarnbäck.

– Röstningen pågår under hela Skördefesten, så största chansen att vinna har den som lämnar in sin skrämma i god tid.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons