Annons
Nyheter

Guldmedalj till radiokockar

Nyheter • Publicerad 2 april 2009

Radioprofilerna Måns Rossander och Sven Ekberg har tilldelats Tore Wretmans guldmedalj ”För den svenska kokkonsten”.

Utmärkelsen räknas som en av de finaste och främsta inom svensk gastronomi.

Annons

Priset har instiftats av SKF, Svenska Kockars förening och Svensk Gastronomi, som en hyllning till Tore Wretman för hans ovärderliga insatser för svensk matkultur.

- Vi är oerhört hedrade, glada och smickrade, säger Sven Ekberg och Måns Rossander. Tore Wretman har alltid varit vår förebild.

Utdelningen av guldmedaljerna kommer att ske vid en högtidsbankett i Malmö i mitten av maj.

- Det är två mycket värdiga pristagare som vi kommer att hylla, säger Johnny Johansson, ordförande i SKF:s stipendie- och medaljkommitté.

Sven och Måns har under många år lyft fram svensk gastronomi och svensk matkultur och alltid hållit den gastronomiska fanan högt. Meny är ett program med hög kvalité och mycket matglädje.

Meny, som sänds från radiohuset i Kalmar, är ett av P1 äldsta och mest populära program. Meny har cirka 300 000 lyssnare varje vecka.

Meny fyller i år 16 år och Sven och Måns har producerat närmare 800 program.

Sven Ekberg och Måns Rossander har tidigare fått Gastronomiska akademins guldpenna, Allt om Mats guldgaffel och Kalmar läns landstings kulturpris.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons