Nyheter

”Gröna smaker” med Fransson

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2008

ÖLAND

Karin Fransson är aktuell med sin nya kokbok ”Karin Franssons gröna smaker”. I hennes trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål.

Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm.

FÄRSKA ÖRTER

I ”Karin Franssons gröna smaker” finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.

STORT MATPRIS

Karin tilldelades Allt om Mat:s Stora Matpris 2007 ”för att hon under tre decennier inspirerat generationer med sin matglädje och sitt stora kunnande i radio, tv, matmagasin och egna kokböcker, för hennes målmedvetna arbete för att främja lokala uppfödare och odlare och sist men inte minst för att hon har lärt oss att använda örter i matlagningen.” Boken utkommer den 15 oktober.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.