Annons
Nyheter

Gör höstsport av sommarnöje

Nyheter • Publicerad 27 oktober 2007

LJUNGNÄS

Kryp ihop. Spänn benen. Luta dig inte för långt fram. Det är mycket att hålla reda på och lättare blir det inte av oktoberkallt vatten. Men Fia Torstensson är envis. Ingenting kan stoppa henne från att lära sig åka vattenskidor.

Annons

Sol och blå himmel med lite moln. Vinden skapar små krusningar på vattnet. Perfekt för en dag på vattenskidor, eller hur? För tre månader sedan hade nog ingen tvekat. Men i slutet av oktober krävs ett särskilt mod för att våga ge sig ut. Det modet har sextonåriga Fia Torstensson från Rälla. Hon trotsar kylan, sju grader i vattnet och ungefär lika många grader i luften, och ger allt för att hitta den rätta tekniken.

– Eftersom jag inte lärt mig tidigare ville jag prova nu. När jag bestämde det tänkte jag inte på att det skulle vara oktober, säger Fia Torstensson.

ENVIS SOM EN ÅSNA

Hennes klass från Botorpsskolan har ett dygns lägerskola i Ljungnäs.

– Vi brukar ha en sådan här kick-off varje höst. Det är viktigt för att öka gruppkänslan och bryta av det traditionella skolarbetet, säger läraren Marie Svanholm.

Men även om de gör allt tillsammans så är det inte alla som trotsar vattnets kyla. Bara Fia Torstensson och ytterligare en klasskompis.

– Dan, du vet väl att jag är envis som en åsna, säger hon till läraren Dan Idberg.

– Ja, jag vet. Och det kan vara både en fördel och en nackdel.

– Ja, en nackdel att jag kanske blir sjuk men en fördel att jag kan lyckas, svarar hon.

HÅLLA IHOP SKIDORNA

Annons

Och nog har Fia alla möjligheter att lyckas, för hon ger sig inte i första taget. I två omgångar åker hon ut på vattnet, tillsammans med båtägaren och instruktören Roland Blomqvist.

– Kom ihåg att hålla ihop skidorna, Fia, är det sista han säger innan hon ger klartecken och båten åker iväg. Fia håller ihop skidorna allt vad hon kan och många gånger är det väldigt nära att hon tar sig upp i stående position. Men kylan i vattnet gör sitt. Trots tappra försök går det inte riktigt den här gången.

– Det var så kallt, de sista gångerna tänkte jag att nu kommer jag upp men benen orkade inte, säger hon precis efteråt.

Hon är besviken men tänker ta nya tag nästa sommar, då vattnet förhoppningsvis blivit lite varmare än nu.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons