Annons
Nyheter

Glad Bodil tog emot kulturpris

Nyheter • Publicerad 20 december 2007

BORGHOLM

– Det här känns som en julafton för mig, sade Bodil Rosengren och sprudlade av glädje när hon i samband med kommunfullmäktige i måndags kväll fick ta emot Borgholms kommuns kulturpris 2007.

Annons

Priset delades ut av kultur- och fritidsnämndens ordförande Åke Nilsson, som läste bland annat följande ur motiveringen:

”En eldsjäl som Bodil Rosengren är något av en önskedröm för varje kulturinriktad kommun. Bodils engagemang med kulturevenemang, teaterresor och gästspel av olika slag gör att Borgholm har en livskraftig och stark kulturförening som året runt kan erbjuda såväl turister som bofasta ölänningar kulturupplevelser av hög kvalité.”

”STRUNTA I KULTURHUVUDSTADSÅRET”

Bodil fick chansen att tacka och ge några goda råd till de församlade politikerna:

– Gör om stadshuset till ett kulturhus. Flytta dit biblioteket och gör den stora plenisalen till konsertsal. Gör ett avtal med kulturföreningarna i kommunen och satsa en halv miljon kronor, lika mycket som Harrys får. Strunta i kulturhuvudstadsåret.Lägg de pengarna på Öland istället, Öland har allt.

Utdelningen av kulturpriset inramades av pianospel av Björn Erlandsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons