Nyheter

Gemytlig eftermiddag i Kroken

Nyheter • Publicerad 15 april 2008

BYXELKROK

Ölandsbladet avslutade sin turné tillsammans med Ölands Skördefest på fredagen med att besöka Byxelkrokshallen. Folk stannade gärna till, tog en fika och pratade lite.

Asta Hedman kommer ursprungligen från Stockholm. Hon och hennes man har haft stuga i Enerum sedan 1960 och det blir nog så att de flyttar ner permanent när de båda går i pension.

– Jag läser alltid Ölandsbladet, jag tycker det är en trevlig tidning och det är så bra att få veta vad som händer här, när vi är i Stockholm, sa Asta.

Böda hembygdsförenings ordförande Alrik Nilsson tittade in och pratade en stund med Ölandsbladets Kurt Lundgren och Skördefestens Anne Wilks. Och så kom hon, Ingegärd Kinnander-Johnsson. Hela 96 år ung är hon, Ingegärd.

– Hur gör man för att bli 96 år, frågade Anne Wilks.

– Jag har alltid tyckt om att umgås mycket med andra människor. Vi har alltid försökt hålla ”öppet hus” i vårt hem, berättade Ingegärd Kinnander-Johnsson.

INGAS MINNEN

Inga, som Ingegärd kallas, har skrivit en bok ”Ingas levnadsminnen” till sina barn och barnbarn. Denna lilla bok vore en underbar liten bok att ha i skolundervisningen för att berätta för nutidens barn om hur det var här på Öland under 1900-talet.

– Jag har prenumenerat på Ölandsbladet ända sedan jag var 20 år, berättade Inga.

Hennes barn får varje år varsin prenumeration av tidningen så att de, fast de inte bor här, ska kunna läsa vad som händer. Även i fredags fanns det möjlighet att dra på Lyckohjulet. En av vinnarna var hamnvärden Kennet Niklasson som vann ett presentkort att handla mat för i Byxelkrokshallen. Ölandsbladets och Ölands Skördefests representanter summerade turnén som väldigt lyckad.

– Ändra inte på någonting, tidningen är bra som den är. Så kan man summera vad folk har sagt till oss, sa Kurt Lundgren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.