Nyheter

Galleri Svalan går med flygande fart

Nyheter • Publicerad 8 februari 2010

Den närmaste vernissagen blir den 23 februari. Då öppnar Pelle Frylestams galleri i Stacketorp en utställning med Landskap och ikoner av Sven Bertil Svensson.

Det blir en stor händelse att bevaka. Det är hans första utställning med den kombinationen. Ikoner har han visst ställt ut några gånger i Oslo för ett par år sedan. Men kombinationen med hans öländska landskapsmålningar är en nyhet inte bara för norra Öland.

Utställningen kommer att ha öppet under de tre följande helgerna.

Sommarens stora händelse blir sedan minnesutställningen över den nyligen bortgångna Ivar Morsing i Pukeberg, Nybro.

Grattis till detta förtroende som Pelle Frylestam har fått genom samarbete med konstnärens hustru Karin Morsing samt Ulf Wickbom, som kommer att inviga denna minnesutställning över den gamle mästaren. Invigningen sker klockan 12.00 den 3 juli 2010. Därefter är utställningen öppen dagligen under tre veckor i juli månad.

De sju dödssynderna blir nästa temautställning på Galleri Svalan i Stacketorp. Den startar i höst på Allhelgonahelgen. Men redan i söndags träffades de sju konstnärerna för utlottningen av de ämnen de ska ta upp.

De utvalda är (inom parenteserna står ämnet som de plockade): Hasse Svensson (Vrede), Ola Rosling (Högmod), Maria Södersten (Vällust), Lars Strandbo (Girighet), Lena Richert (andlig lättja), Felix Lönn (Avund) och Leila Perikala, tidigare efternamn Sadeghzadeh (Frosseri). Tre kvinnor och fyra män, men det jämnar ut sig, då det var omvända siffror på den förra temautställningen (Yttersta domen).

Den enda begränsning man enades om var maximistorleken på en kvadratmeter. Tekniken är för övrigt helt fri.

Erich Schwandt

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.