Nyheter

Fröken Anna bloggar i Ölandsbladet

Nyheter • Publicerad 28 september 2009

Anna Jakobson, 25 år från Borgholm, sätter sprätt på Ölandsbladets hemsida med texter om sig själv, sin kinesiska håriga nakenhund, men framför allt om heminredning.

Med rivstart nästa vecka debuterar hon och nog är det många som är nyfikna på vad denna föremålsantikvarie med förflutet i Stockholm och Visby men framför allt i Borgholm har att berätta. Det ska handla om hennes söta lilla hund som alltid är med sin matte i butiken, Elsa, en mycket hårig kinesisk nakenhund som älskar att pussas. Men också om om Öland, antikviteter, inredning, att ha butik i Borgholm, färger, utflykter, renovering av gamla hus och oskrivna uppsatser.

Hon lämnade Stockholm för sitt kära gamla Borgholm.

– Jag ville flytta hem och jag ville starta butik, berättar Anna Jakobson.

En strid ström av kunder kommer in i affären som närmast kan liknas vid ett museum från 50-talet. ” Wow, känner di igen dig, vad häftigt, vilka prylar, oj en sådan bokhylla hade vi, oj vilket vackert bord.“ Turisterna vandrar ut och in ur butiken och Anna Jakobson borde ta betalt för titten på alla designprylar och inredningen som är något utöver det vanliga gamla loppisstuket.

Så lycka till Anna Jakobson och välkommen till Ölandsbladet som vår nya bloggare Fröken Anna. Det önskar alla vi medarbetare på ÖB, öns största tidning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.