Annons
Nyheter

Fribergs debut under luppen

Nyheter • Publicerad 6 november 2007

MÖRBYLÅNGA

1942 debuterade den öländska landsbygdsförfattarinnan Margit Friberg med romanen ”Mitt liv är en våg”. I morgon kväll blir den föremål för diskussion.

Annons

Hon vann pris i Folket i Bilds stora romanpristävling 1941. I prisnämnden fanns bland annat Marika Stjernstedt, Vilhem Moberg och Ture Nerman. Deras motivering för priset ger en bra bild av romanen; ”En Ölandsroman med stora linjer. Tre säkert skildrade kvinnoöden, som följer varandra likt vågor i havet. Vacker naturskildring, roliga inslag av gamla seder och bruk, levande karaktärsteckning , en knapp, klar stil och en ljus varm grundton.”

Torsdag kväll kommer denna roman att belysas vid Margit Friberg sällskapets möte i Hembygdsgården, Mörbylånga. Inger Nilsson och Kristina Wågesjö inleder kvällen. Både medlemmar och icke medlemmar har möjlighet att berätta om de läsupplevelser och tankar som romanen väckt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons