Nyheter

Från Palm till Grahn – ”Nu kör vi fram till 2012”

Nyheter • Publicerad 4 oktober 2008

BORGHOLM

Januari på Öland är detsamma som fullt ös i Mer än Revy på Guntorps Herrgård. På torsdagen släpptes nyheterna inför 2009 och nyheten slog ner som en bomb, Lennart Palm går, Lennart Grahn kommer.

– Det här ska bli kul, nu kör vi fram till 2012, säger Lennart Grahn.

Nyheten slog ner som en bomb, frontfiguren i Guntorps Herrgårds succé Mer än Revy, Lennart Palm hoppar av.

– Jag talade om redan i februari för Ulf att jag ville lägga av, berättar Lennart Palm.

– Först blev jag väldigt chockad, hur skulle vi göra nu, men så kom jag på en snubbe som jag gärna ville se som ersättare, säger Ulf Olsson.

GAMMAL REVYRÄV

Lite nervös och mycket entusiastisk ringde så Ulf upp Lennarts eventuella ersättare och han svarade ja.

– Tänk, han är en man som jag har haft som idol hela livet, säger Ulf.

Vem är då den här mannen? Jo ingen mindre än legenden Lennart Grahn från The Shanes och Idolerna.

– Jag har varit här och spelat med tjejerna och grabbarna i några år, jag tvekade inte en sekund, säger Lennart Grahn.

– Det är ju så att när man inte är så bra själv, får man se till att omge sig med riktigt bra musiker och det är killarna och tjejerna här.

Förutom att The Shanes uppstår ibland ännu idag och spelar sina hits, ”Cara Mia”, ”Hi Li Li Hi Lo”, så har Lennart Grahn i flera år spelat revy både i Flensrevyn och Nyköpingsrevyn.

NYTT OCH GAMMALT

Mycket blir som förut vad det gäller upplägget i Mer än Revy. Musiken framförs av tjejerna i The Rockettes och bandet Rekyl.

– Ja, vi musiker spelar i olika konstellationer och nu när inte Lennart (Palm) är med här på Guntorp, blir det bandet Rekyl som står för musiken, berättar Niklas Brevestedt.

Gästerna möts ute på trappan av spelande musiker. Väl inne i salongen, bjuds gästerna på god mat och underhållning i form av sketcher, gamla goa låtar och så avslutande dans.

– Sketcherna blir lite mer världsliga, vi bor alla i hela världen. Många vet mer om vad som händer ute i världen, än vad som händer där man bor, säger Lennart Grahn.

Sketcherna är en del av evenemanget, men det är nog ändå gästartisterna som är viktigast. Många åker lång väg för att lyssna på sina favoriter. Tre av 2009 års artister är nykomlingar i Mer än Revy, Pugh Rogefeldt, Mikael Rickfors och Kikki Danielsson. Peter Jezewski, The Spotnicks och Gösta Linderholm är favoriter i repris.

– Jag träffade en äldre dam förra året, dagen efter att Lennart Grahn hade stått på scenen. Damen sa att Lennarts show hade fått henne att känna sig som ung på nytt. Det gav mig gåshud, berättar Ulf Olsson.

– 2012 kör vi Mer än Revy hela våren, avslutar Lennart Grahn.

Det lovar gott inför framtiden.

EVA JOELSSON

Gästartister i Mer än Revy 2009

10 januari: Peter Jezewski

17 januari: The Spotnicks

24 januari: Pugh Rogefeldt

31 januari: Gösta Linderholm

7 februari: Mikael Rickfors

14 februari: Kikki Danielsson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.