Nyheter

Fokus på Öland i riksmedierna

Nyheter • Publicerad 10 juni 2008

ÖLAND

Öland uppmärksammas på ett positivt sätt i flera tidningar och tidskrifter dessa dagar.

Dagens Nyheters söndagsbilaga (8 juni) innehåller en lång intervju med rubriken ”Primörernas primadonna” med hotell Borgholms Karin Fransson och DN:s matreporter Elin Peters ger också tips på andra restauranger på Öland som är värda ett besök. Fredrik Funck har fotograferat.

I senaste numret av Hemslöjden (3/2008) skriver Johan Knutsson från Nordiska museet om Anders Nilsons ”Öländskt”, boken som gavs ut i anslutning till den stora utställningen på Himmelsberga förra sommaren.

”RIK FOLKKONST FRÅN LITEN Ö”

”Rik folkkonst från liten ö” är rubriken och Johan Knutsson konstaterar att ”För lång tid framåt kommer boken att vara det stora standardverket om öländsk slöjd och folkkonst. Något för andra landskap att ta efter”.

VIDA Museum slutligen ägnas tio sidor i senaste numret av tidskriften Rum. ”Vitt och brett” är rubriken, Camilla Stogardt har fotograferat och Mia Widell skriver: ”

Jag har ofta undrat över varför det inte skrivits mer om VIDA Konsthall på Öland, eftersom det är ett fantastiskt bygge och troligen den största, nybyggda privata konsthall som finns i Sverige”.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.