Nyheter

Fler kockar, INTE sämre soppa

Nyheter • Publicerad 15 januari 2008

HALLTORP

Det sägs att fler kockar ska ge desto sämre soppa. Men det stämmer i varje fall inte på de många duktiga kockarna vid Ölands Gymnasium som i lördags bjöd in till öppet hus på Halltorps Gästgiveri. På menyn stod en trerätters middag av vilken besökarna lät sig väl smaka.

Det var främst årskurs tvåeleverna vid gymnasiet som visade upp sina färdigheter. Men årskurs tre-eleven Per Johansson såg till att guida besökarna genom skolan och samtidigt också svara på frågor.

– Vanligaste frågan brukar handla om boendet, hur mycket man är på skolan, berättar Per Johansson som nyss genomgått en långpraktik vid Hotell Svanen i Kalmar.

Han har bara positiva saker att berätta om Ölands Gymnasiums hotell- och restaurangprogram.

– Framför allt den praktiska utbildningen. Det har varit det bästa, tycker Per Johansson.

VISA VERKSAMHETEN

Föräldrar, bekanta och eventuella framtida elever kom i strid ström till gästgiveriet.

– Det här är ett bra sätt att visa verksamheten. Vi brukar vara på gymnasiemässan, men det kan vara svårt att beskriva med ord det vi sysslar med. Här får man nog en bättre inblick, tror rektorn Christina Larsson-Henriksson.

Till huvudrätt serverades ostfylld fläsknoisette.

– Det var lätt att göra, säger Robin Alvarsson, 17, från Ålem, som bor inackorderad i Borgholm.

Jämngamle Olle Asp från Kalmar såg till att lägga sista handen vid tallrikarna.

– Jag lägger upp vildris med ratatouille, förklarar han.

Äter ni inget själva av den goda maten ni lagar, ingen av er tycks ju bära på några extrakilon?

– Vi lagar bra mat. Bra mat som smakar gott. Sedan ska man komma ihåg att fett är en smakbärare som jag tycker är viktigt. Man får se till att röra på sig också, säger Olle Asp.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.