Annons
Nyheter

Flaggan i topp i Algutsrum

Nyheter • Publicerad 9 juni 2008

ALGUTSRUM

Vid den vackra hembygdsgården Lindbergsgården i Algutsrum firades nationaldagen med blåsmusik, nationalsång, tårta och sommarvisor. Ett stort antal besökare hade hittat dit och försökte i möjligaste mån söka skuggplats undan den stekande solen.

Annons

Ölands blåsensemble under ledning av Erika Gunnarsson spelade ett stort antal kända melodier, flera av dem hämtade från filmer från förr. En liten Sommarvisa, Melodi och Maj på Malö var några av dem. Lennart Nilsson, som var med och startade ensemblen för trettio år sedan, guidade åhörarna genom musiken med kunskap och humor.

ETT LEVE FÖR SVERIGE

Fredagskören från Algutsrums-Glömminge församling under ledning av kantor Per Karlsson medverkade med sommarvisor. Kören ledde även alla närvarande i sången ”Flamma stolt” som Hugo Alfvén en gång skrev för att hedra den svenska flaggan och som avslutning på programmet ”Ölandssången”. Innan dess hade de också sjungit landskapssången ”Solvända” som sångarpastorn Artur Eriksson har skrivit text och melodi till. ”Solvända, Alvaret gläder du; Solvända, markerna kläder du”.

Nationalsången och ett leve för Sverige var självklara inslag innan hembygdsföreningens ordförande Kristina Wågesjö tackade blåsensemblen och hälsade välkommen till bordet där det serverades kaffe och jordgubbstårta.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons