Annons
Nyheter

Fårets dag lockade många

Nyheter • Publicerad 1 oktober 2007

BORGHOLM

Närmare 5 400 besökare kom till Borgholms slott på lördagen och söndagen när Södra Kalmar läns Fåravelsförening traditionsenligt samlade aktiviteter och hantverkare till Fårets dag på slottet.

Annons

Vädret var på besökarnas sida under lördagen och det var då flest passade på att komma. Trängseln var stor inne på Borggården kring KLS-serveringens grillar, Calmar Renässansgille och Conny Malm som klippte får, och i en strid ström besökte alla skördefestfirare de olika hantverkarna som ställde ut sina varor till försäljning.

50-TAL UTSTÄLLARE

Inne i slottet fanns ett 50-tal utställare med allt ifrån modellsydda kläder till mjuka värmande vantar, beredda fårskinn, olika hantverk och läckra lammprodukter. För fikasugna gäster serverades det kaffe med gott tilltugg i den mysiga kafeterian.

– Det är otroligt skoj och funktionärerna gör ett jättejobb, säger Erling Petersson, fåravelsföreningens nöjde ordförande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons