Nyheter

Fann präst via kontaktannons

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2008

KALMAR

Prästen Julle Lund och musikern Johan Signert har tagits fram som höstens sidekickar i SR Kalmars morgonprogram ”Müsli”. Detta efter att herrarna svarat på kontaktannonser och deltagit i den senaste månadens auditions.

I somras satte Sveriges Radio Kalmars programledare Maria Skagerlind och Helena Gustafsson ut varsin kontaktannons på nätet och i radion. Det som söktes var en studiokompis per programledare. Intresset för att bli sidekick var stort, minst 40 personer ville jobba tidiga morgnar och höras i radio.

PRÄST I TORSLUNDA

Prästen Julle Lund kommer att tillbringa ojämna veckor i studion tillsammans med Maria Skagerlind och musikern Johan Signert sitter i studion jämna veckor och är då Helena Gustafssons hjälp i etern.

Julle Lund är präst i Svenska Kyrkan sedan 1978 och blev kyrkoherde i Torslunda församling på Öland 1987. Julle är 54 år och är född i Kalmar men bor nu på Öland. Johan Signert arbetar som projektledare på Högskolan i Kalmar. Han är på väg att bli popstjärna på riktigt då hans band Swedish for Beginners snart skriver på sitt första skivkontrakt. Johan är 33 år och bor i Kalmar men är ursprungligen från Göteborg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.