Annons
Nyheter

Ett skivsläpp på andra sidan sundet för julmusik från Öland

Nyheter • Publicerad 27 november 2008

ÖLAND/HELSINGÖR

I dag, torsdag, släpps skivan ”Jul på norra Öland”. Releasen sker på andra sidan sundet. Öresund alltså. Det är nämligen på Toldkammeret i Helsingör som skivan når offentligheten.

Annons

Första helgen i oktober skedde inspelningen i Persnäs kyrka med Attila Gracza som inspelningstekniker. De medverkande körerna är Norra Ölands kyrkokör, Martinuskören, Köpingsviks kyrkokör, Högbys ungdomskör och Ceciliakören i Högby. Vidare medverkar Margareta Melz, Björn Erlandsson, Cecilia Alvhäll, Madelen Alvhäll, Bara Mässingen, Astrid Andersson och Lill Lindfors, som framför en egen komposition.

– Här finns så många duktiga sångare och kompetenta musiker på norra Öland att vi vill dela med oss. Öland är ett kulturlandskap, kommenterade prästen Dag Sandahl i samband med inspelningen i Persnäs.

Kantorerna Mats och Marie Alvhäll, Johan Arnell och Sigvard Carlson har varit de drivande i projektet.

VARFÖR HELSINGÖR?

Varför Helsingör då, undrar kanske någon. Jo, främst med anledning av att skivbolaget är baserat i Helsingborg. I samband med releasen kommer Dag Sandahl också att tala över ämnet ”Folk, skiva och musik”.

Men skivan celebreras också på närmare håll. I samband med adventsmarknaden i Högby på lördag blir det lokal premiär på eftermiddagen. En del sånger från skivan framförs också vid helgsmålsbönen på aftonen.

Andra advent är det adventskonsert i Källa kyrka och Norra Ölands kyrkokör sjunger även då sånger från skivan och Mats Alvhäll spelar sitt synt- och pianostycke.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons