Annons
Nyheter

Ensemble spelade upp till dans

Nyheter • Publicerad 20 november 2008

ALGUTSRUM

På scenen satt Ölands blåsensemble och nedanför var det plats för eftermiddagsdans i IOGT-NTO:s lokal i Algutsrum. En och annan tog chansen att röra på sig, även om de flesta valde att enbart njuta av den blandade musiken.

Annons

Kristin Bertilius är ledare för blåsensemblen som förra året firade 30-årsjubileum. Hon ledde sina medmusikanter i ett blandat program omväxlande med vals, polka och ren dansbandsmusik.

– Vi spelar ofta i kyrkliga sammanhang och samarbetar då gärna med Eva Beckman som har satt samman olika program, säger hon.

FLER BEHÖVS

Ensemblen består av femton musiker, men man skulle gärna se att fler kommer till. Kristin berättar att det högst på önskelistan står personer som spelar trombon och barytonsax.

– Det skulle vi behöva för att bli ännu mer kompletta.

Flera av blåsarna har fått sin utbildning och musikutveckling inom ramen för den kommunala musikskolan.

HAR SVALNAT

– Där har intresset för blåsmusik svalnat och idag är inte musikskolan den plats där vi rekryterar nya musiker, säger Kristin Bertilius. Istället är det till hjälp när vi blir kända genom spelningar.

Ölands blåsensemble övar varje vecka i IOGT-lokalen i Algutsrum och det var också orsaken till arrangemanget. Birger Öhlin som är ordförande för IOGT-föreningen är glad för samarbetet och funderar redan nu på hur det kan fortsätta, kanske med fler konserter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons