Nyheter

En ung och driftig entreprenör

Nyheter • Publicerad 4 april 2008

ALGUTSRUM

Jacob Westerlund från Algutsrum är nyss hemkommen efter en internationell ledarutbildning för unga företagare. Utbildningen möjliggjordes genom ett Ryla-stipendium från Ölands Södra Rotaryklubb.

Ryla är Rotarys eget utbildningsprogram för unga människor. Speciellt duktiga och begåvade unga ledare uppmuntras till fortsatt arbete. Jacob Westerlund från Algutsrum har tillsammans med två kamrater skapat Wilson Productions AB i Kalmar, ett medieproduktionsföretag inom framför allt webbmarknaden. 22-åringen är företagets vd och projektledare.

– En ung driftig entreprenör, beskriver Anders Olofsson, president för Ölands Södra Rotaryklubb, honom.

UTBILDNING

I början av mars var Jacob Westerlund på utbildning i Nyköping tillsammans med 17 andra unga företagsledare, sju från Lettland och tio från Sverige.

– Utbildningen gav mig mycket kunskap inom organisation och ledarskap. Vi hade många föreläsningar från olika personer med kunskap och erfarenheter inom dessa områden, berättar Jacob Westerlund.

Alla föreläsningar var på engelska och kontakten med letterna likaså.

– Efter utbildningen har jag återkopplat kontakten med några av de medverkande, så de nya kontakterna jag fick genom utbildningen är också av stort värde, säger Jacob Westerlund.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.