Annons
Nyheter

En stor miniatyrutställning

Nyheter • Publicerad 2 december 2007

MÖRBYLÅNGA

Medan Sydosten i Kalmar tar upp den fallna manteln från Vårsalongen på Liljevalchs med en ganska livad utställning som täcker hela fältet från stor till folklig konst, visar Södra Ölands Konstförening i sin årliga miniatyrutställning på Pinakoteket i Mörbylånga – en mångsidig men konstnärlig mycket jämn samling av miniatyrer i måleri och skultural utformning.

Annons

30 öländska konstnärer från norr till söder har hörsammat kallelsen och mer eller mindre följt temat ”Vinter”. Det är en upplevelserik utställning som öppnas i denna helg och kommer att fortsätta vara öppet under de kommande adventshelgerna. Det är svårt att framhäva någon särskilt i denna mångfald. Bland de trettio återfinns både Eva Finder och Mattias Nilsson, Veikko Kuuzela med sakrala samtal och Adam Hedin med utstuderade installationer, och bland de små skulpturala verken såväl Co Derr i mässing som Bertil Kullander med några fräna gipser.

MÅNGFALD

Bland de många landskapsmotiven kan jag nämna Birgitta Augustine som har kastat loss och blivit friare i sin gestaltning, Brita Edman med fem läckra doch mera somriga vyer, och sist men inte minst Tina Tell, vars Minnen från Öland tillhör det bästa i miniatyrväg som jag har sett.

Mångfalden i de utställda verken sträcker sig från djurmotiv till collage av modeaccessoarer som hos Gittan Hasselkvist, broderier och applikationer som hos Anita Hedin. Det är mycket läckert hängd utställning, där priserna också är överkomliga, vilket de väl bör vara i juletid. Den kan därför rekommenderas för alla kassor och åldrar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons