Nyheter

En ny trend har nått Borgholm

Nyheter • Publicerad 2 juni 2008

BORGHOLM

Kaffe är trendigt, ja, så trendigt att Borgholm i sommar får två coffee-barer. Först ut är Pause coffee & bar, som i helgen slog upp portarna i före detta glassbarens lokaler vid torget.

Bakom de här satsningen står tre kompanjoner; Tony Långström, Jörgen Wandefors och Johan Andersson. Tony driver sedan några år Spresso bar på Baronen i Kalmar, Jörgen har en coffee bar i Kristiansstad, medan Johan har en zoo-affär i samma stad.

– Vi kommer förutom kaffe och espresso att servera glass plus en enklare meny med sallader, baguetter och grillspett. Och allt görs på beställning.

BESTÄLL VAD SOM HELST

Tanken är att man ska kunna sätta sig på uteserveringen och beställa vad som helst och känna sig servad, berättar Jörgen Wandefors.

– Till exempel en öl eller ett glas vin, förutsatt att vi får det serveringstillstånd vi sökt. Det blir bordsservering och vi kommer bara att ha öppet till klockan 23, det är ju ingen pub eller förfestarställe.

Uteserveringen har plats för ett 50-tal gäster och inne ryms ett tiotal. Planerna är att coffee-baren ska vara öppen fram till Skördefesten, möjligen längre.

– Vi får pröva oss fram, slår det väl ut kanske vi fortsättningsvis har öppet någon dag i veckan, säger Jörgen Wandefors.

ROLF NILSSON

Fotnot:Den andra coffee-baren öppnas inom kort i den nya Borgholmsgallerian. Den ingår i kedjan Robert´s Coffee, som är etablerad i Finland, Sverige, Danmark, Estland och Turkiet, och det är Jennie Arningsjö i Borgholm som ska driva den på franchising-basis.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.