Annons
Nyheter

En natt fylld av konst och magi

Nyheter • Publicerad 28 september 2007

ÖLAND

Konstnatten på södra Öland lyfter hela Ölands Skördefest. Aldrig är natten så fylld av märkliga upplevelser, konst, installationer, musik, ljus och kreativa människor som nu.

Annons

Arbetsgruppen bakom Södra Ölands Konstnatt har inte sparat någon möda för att göra evenemanget känt i vida kretsar. Annonser i regionens heltäckande tidningar, 10 000 broschyrer med kartor, välbesökt hemsida och samarbete med Ölands Turist AB har gjort att intresset är rekordstort.

ÅRETS NYHETER

Bland årets nyheter märks en konst- och majslabyrint vid Norrgården i Ventlinge, eldshow i nyuppförda geologiska trädgården vid Södra Bruket, ”världspremiär” på varieté i Torngård och textilgruppen Vindtygs ”Vindöga” vid södra Udden. Klassiker, som Jätteparaden i Mörbylånga, upprepas. Och Carl von Linné är förstås med på ett hörn. Han återvänder till Mörbylånga, skapad av Pekka Hedin i Ateljé 3 Hedin. Totalt bjuder Konstnatten på 63 olika aktörer, från separata konstutställningar till hela grupper.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons