Annons
Nyheter

En jul-CD för dina smaklökar

Nyheter • Publicerad 27 november 2008

ÖLAND

Karin Franssons adventsnötkaka, Jan Hedhs praliner och dopp i grytan med Niklas Ekstedt. CD:n ”Meny Jul” innehåller juliga höjdpunkter ur P1-programmet Meny samt en liten receptbok.

Annons

Många är de kända kockar och gastronomer som lagat mat och samtalat om råvarornas beskaffenhet med programledaren Sven Ekberg i Meny genom åren. Och julen är inget man missar i Meny.

– Julen är vår största mathögtid och vi brukar laga mycket julmat i Meny – sådant är väldigt efterfrågat bland lyssnarna, säger Sven Ekberg.

ETT RIKTIGT JULBORD

På CD:n ”Meny Jul” kan lyssnarna bland annat höra Karin Fransson, känd kock och mångårig medarbetare i Meny, baka adventsnötkaka och laga snabb strömming. Det blir dopp i grytan med kände TV-kocken Niklas Ekstedt. Chokladfantasten och konditorn Jan Hedh pratar praliner, kocken Leif Mannerström lär ut bästa sättet att laga Jansson, festfixaren Linnea Johansson tipsar om hur man gör ett cocktailparty med jultema och Jan-Öjvind Swahn pratar jultraditioner.

– Menys julskiva är som ett generöst och välsmakande julbord som får smaklökarna att vibrera, säger Sven Ekberg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons