Annons
Nyheter

En borggård fylld av veteraner

Nyheter • Publicerad 9 juni 2008

BORGHOLM

– Det är kul att bredda verksamheten, säger kastellan Jim Rudolfsson efter den lyckade veteranmotordagen på Borgholms slott.

Annons

Redan när slottet öppnade vid tio strömmade folk in till dagen där vänner av både bilar, traktorer, motorcyklar och mopeder fick sitt lystmäte. Det var Ölands Motorklubbs Veteranbilssektion och Ölands Veterantraktorklubb tillsammans med Borgholms slott som stod bakom arrangemanget. Man visade upp 45 bilar, ett 20-tal traktorer och ett 50-tal motorcyklar och mopeder att beskåda inne på slottet.

– Miljön är det bästa, man känner historiens vingslag, säger Roger Larsson från motorklubben.

Tidigare har man hållit till på Borglanda men nu hoppas man att veterandagen på slottet ska bli en tradition.

– Traktorerna är från 1948 och framåt, fram till 1960. Här finns allt från tändkulemotorer till diesel, säger Anders Lindström från veterantraktorklubben.

EN IMPONERAD KÅGE

En av besökarna under dagen var Svenska Bilsportsförbundets förbundsordförande, Kåge Schildt. Han var imponerad av arrangemanget:

– Det är himla trevligt. I rätt miljö så drar sådant här mycket folk.

Kåge var inte i Borgholm bara för att se på gamla fordon. Sonen Anders skulle gifta sig och fira bröllopet med sin Martina på slottet. I samband med det lånade familjen en Austin Healey 100 S, som endast tillverkades i 55 exemplar, av en vän i England. Den bilen kom också till slottet denna dag. Kåge passade på att skicka en hälsning till arrangörerna både för veteranmotordagen och bröllopsfestligheterna:

– De har varit unikt tillmötesgående. Det har varit ett fantastiskt gästvänligt och trevlig bemötande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons