Annons
Nyheter

Emilia på Strand: En liten flicka tillbaka i stora världen

Nyheter • Publicerad 24 juli 2007

BORGHOLM

I kväll gästas Strand av Emilia, tjejen som slog igenom i hela världen med megahiten ”Big, big world”. Sedan blev det tyst i flera år. Nu är Emilia tillbaka igen och sjunger på svenska.

Annons

”Big, big world” såldes i över fyra miljoner exemplar och Emilia blev känd och fick resa runt i hela världen. Efter det skulle en ny platta snabbt spelas in och när den kom, ”Emilia”, så floppade den totalt.

– Mitt självförtroende fick sig en rejäl knäck och jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till, berättar Emilia.

PAUS EFTER FLOPPEN

Emila säger själv att när man som ung först lyckas och sedan åker på en bakslag blir det väldigt jobbigt. Man ställer så stora krav på sig själv i den åldern. Nu känner Emilia sig mycket säkrare. Emilia bestämde sig för att ta en paus från musiken efter floppen, pluggade och reste runt i Asien och till Tyskland.

– Jag flyttade till Berlin för det var en stad som alltid har fascinerat mig.

Hemma i Stockholm hade hon hela tiden familjen runt hörnet. Nu fick hon klara sig själv helt och hållet, bygga upp ett nytt liv. Det var jättenyttigt tycker Emilia själv. Hon har hela tiden sjungit i olika bandkonstellationer under de här åren som hon har varit borta från rampljuset och den nya skivan ”Små ord av kärlek” började hon arbeta på redan 2004.

SJUNGER PÅ SVENSKA

– Det kändes helt naturligt att skriva och sjunga på svenska nu. Man blir så medveten om sitt eget språk när man bor utomlands och värdesätter det på ett annat sätt.

Den nya skivan är till viss del inspelad i Danmark och Emilia har även översatt några danska sånger till svenska. Hon och bandet, Johan Lindman, Fredrik Boström och Mats Persson har varit på resande fot varje helg sedan maj och spelat. Spelningen på Strand blir första gången för Emilia som hon spelar på en klubb.

– Det blir en spelning som de kan stå, ta en drink till och lyssna på go' musik, säger Emilia.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons