Nyheter

Det våras för yogan i Vickleby

Nyheter • Publicerad 6 februari 2008

VICKLEBY

Bridge och matlagning lockade några. Men flest personer var intresserade av yoga, när föreningen Mötesplats Vickleby spånade fram vårens aktiviteter.

– Det här är ett sätt att pejla intresset för vad vi kan göra när det inte är sommar, säger ordföranden Anders Åkerman.

Ett 50-tal bybor från Vickleby, Stora Frö och Karlevi, samlades i Vickleby församlingshem på söndag eftermiddag. Föreningen Mötesplats Vickleby har fått tillåtelse att hyra församlingshemmet för sina aktiviteter.

– Vi behöver bättre gemenskap i byn. Det finns ganska många nyinflyttade som bor permanent. Men bilen gör att man kan åka dit man vill. Vi vill få dem att stanna här, säger Anders Åkerman.

ANNORLUNDA PASS

Redan nu finns bridge, matlagning och yoga inplanerat på vårens program. Ledare för dessa är redan utsedda, nu återstår att se om intresset finns.

– VI bestämmer inte när, var och hur idag, utan kommer att pussla så det stämmer för alla, säger Anders Åkerman.

Och i dagsläget verkar yogan locka mest, att döma av de som samlades kring ledaren Stina Nilsson. Hon leder i vanliga fall KI Yoga på Friskis och svettis i Kalmar. Passet i Vickleby kommer dock att se lite annorlunda ut.

– Här blir det hata-yoga, som mest fokuserar på andning och koncentration. Alla kan vara med, man behöver inte vara vig eller stark utan vi börjar från början, säger hon.

Även barn från 10-15 år kan delta, huvudsaken är att deltagaren kan hålla koncentrationen.

PYSSEL OCH SKATE

Mötesplats Vickleby har även skapat en speciell barnsektion, som arbetar med att ta fram lämpliga arrangemang för de yngre. Lördagens urpremiär av barnteatern Fyra hönor och en tupp var del i detta. Och under våren kommer ytterligare två teaterföreställningar att sättas upp.

– Vi funderar också på pysselkvällar och det verkar som att söndagar passar bra för det. Men det ger sig i samband med hur vi hyr lokalen, säger Gunilla Johansson, som håller i barnsektionen.

Hon berättar också att ett tiotal barn framfört önskemål om en skateboard-ramp i Vickleby, något som sektionen nu håller på att arbeta med.

– Ritningar finns redan. Och om detta blir verklighet förväntar jag mig att föräldrar ställer upp och hjälper till. Vi måste fånga upp 10-14-16-åringarna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.