Annons
Nyheter

Det stämningsfulla speglar ”Änglarnas tid”

Nyheter • Publicerad 18 december 2009

ALGUTSRUM

Magnus Carlsson som nu är ute med sin turné ”Änglarnas tid” fyllde i onsdags kväll Algutsrums kyrka och bjöd på en stämningsfull afton.

Annons

Intresset för Magnus Carlssons julturné ”Änglarnas tid” har varit stort. De från en början 25-tal kyrkokonserter som bokats in blev snabbt utsålda och ett tiotal extrakonserter tillkom på schemat.

I onsdags kväll var det dags för Algutsrums kyrka att fyllas. Redan trekvart innan konsertens start var nedervåningen fullsatt, med en övervägande del kvinnor i publiken. Snart var även övervåningen knökfull.

Den lokala kören med ett 25-tal sångare från Glömminge pastorats kyrkokör och kantorerna Tommy Sköldheimer och Anja Elandsson gjorde sig redo. Tillsammans med kapellmästaren Kjell Roos och bandmedlemmarna Micke Karlsson, Anders Roos och Daniel Wirenberg gjorde Magnus Carlsson entré genom att vandra altargången fram.

– Det är alltid lika kul att göra entré. Alla sitter som små gökungar och undrar var är han? Vi hör honom men vi ser honom inte! skrattar Magnus Carlsson.

Kvällens repertoar bjöd på klassiska jullåtar som ”Let it snow”, ”White Christmas”, ”Gläns över sjö och strand”, ”Blue Christmas” och ”Nu tändas tusen juleljus”.

De blandades med artistens egna låtar från hans tidigare julskivor och det nysläppta albumet ”Änglarnas tid”. Bland Magnus Carlssons egna låtar som framfördes fanns ”Om jag stannar en stund”, ”Stilla tystnad” och ”Jul igen”. Texterna berättar om gemenskap, stjärnor och snö, de tre vise männen, Jesus i krubban, mörkret som blir till ljus, kärlek. Allt det som julen handlar om.

Mellan varje låt berättade sångaren barndomsminnnen, om julfirande, livet som artist och om karriären.

– Jag har tidigare varit med i två band. Med Barbados åkte vi runt och spelade dansband i varenda buske i Sverige. Och med Alcazar åkte vi världen över och lekte discodivor.

– När jag höll på med en julskiva hörde en person från Alcazar-tiden av sig och hade en låt, ”När en stjärna faller”, som han tyckte passade mig. Oj, nu blir det en riktig discodänga som välter kyrkan tänkte jag, berättar sångaren.

Men efter att ha hört låten, som var en lugn, stämningsfull jullåt, kom den faktiskt att bli en av hans egna absoluta favoriter.

Annons

Ett imponerande framförande av ”Ave Maria” på latin är en av de bästa varianterna man hört. Vilket publiken bekräftar med kvällens längsta applåd. Och de två avslutande låtarna är låtar som bara måste sjungas på en julkonsert, ”When you wish upon a star” och ”O helga natt”. Med de två låtarna önskar Magnus Carlsson alla en god jul.

– Nu får ni gå hem med jul i hjärta och själ. Hoppas ni får en mysig jul och stressa inte ihjäl er. Natti natti och god jul!

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons