Annons
Nyheter

De har ett enormt lyssnarstöd

Nyheter • Publicerad 21 november 2008

ÖLAND/KALMAR

– Vi har verkligen lyssnarna med oss, säger Måns Rossander, en av programledarna för det populära radioprogrammet ”Meny”, som radioledningen vill lägga ned.

Annons

I torsdagens tidning publicerade Ölandsbladet ett upprop från en rad kända personer som vill bevara radioprogrammet Meny. Bland de som skrev under upproret märks professor Carl Jan Granqvist, författarna Torgny Lindgren och kocken Leif Mannerström samt före detta radiochefen Lisa Söderberg.

UPPROPET

I uppropet skrev de: ”Radioprogrammet Meny ska läggas ner. Varje vecka, under sexton år, har det samlat nära en halv miljon lyssnare. Det må ha varit fastighets- eller finanskris, spruckna bubblor eller rasande skyskrapor; Meny har funnits där som en oas för ett kultiverat kulinariskt samtal. Det har serverat recept och vintips. Presenterat nya trender. Tagit med oss ut i världen. Låtit oss träffa nya stjärnor på gastronomins himmel. Förenat tradition och förnyelse. Hela tiden med ett levande språk och direkt tilltal som är radiomediets särart. Cecilia Bodström heter programmets banekvinna. Hon är chef för radions P 1. Vi anbefaller radiochefen att stoppa denna omdömeslöshet. Vi kräver att Meny ska vara kvar.”

– Det är författaren Lars Ragnar Forssberg som startat uppropet, berättar Måns Rossander.

– Det känns jättebra att få sådant stöd.

ÖLANDSTRIO

Meny sänds från radiohuset i Kalmar med tre ölänningar vid rodret – förutom Måns Rossander också programledaren/producenten Sven Ekberg och kocken Karin Fransson.

– Vi har ett enormt lyssnarstöd, efter varje program regnar det in mejl, berättar Måns Rossander.

Han läser upp några mejl, som inte skräder orden med vad de tycker om ledningen för P1.

Vad har ni fått för förklaring till att programmet ska läggas ned?

Annons

– Vi har inte fått något besked om varför. Vi har haft noll och ingen kontakt med ledningen om detta.

Hur länge ska programmet sändas?

– Vi ska köra till midsommar nästa år.

På sidan 11 i dagens tidning kan den som vill själv protestera genom att skriva under det upprop som Ölandsbladet publicerar till stöd för det populära radioprogrammet. Och Måns Rossander ser gärna att protesterna får gehör.

– Vi vill ju gärna fortsätta ett par år till, säger han.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons