Nyheter

De gav liv åt våra rockhjältar

Nyheter • Publicerad 21 oktober 2008

BORGHOLM

Elvis må vara död. Men hans musik lever. I lördags eftermiddag regerade rockkungen på Folkets Hus i Borgholm. ”Så minns vi Elvis” var rubriken på programmet.

De båda på scen, Jerry Carlson och Henrik Åberg, gav inte bara musikaliska upplevelser. Under den dryga timmen de stod på scen bjöd de också på historien om Elvis, från de första inspelningarna i mitten av 1950-talet fram till Las Vegas-showerna mot slutet av hans liv.

Henrik Åberg vann ju ”Sikta som stjärnorna” som Elvis (låten var ”Blue Hawaii”) och han ger verkligen liv åt legenden. Både utseendemässigt men framförallt röstmässigt. När Henrik sjunger ”In the ghetto” eller ”Always on my mind” låter han verkligen som Elvis. Det är riktigt, riktigt bra.

Totalt bjuds det på 25 låtar ur rockhistorien, allt från ”That´s all right”, ”Hound dog” och ”Jailhouse rock” till senare års ”C.C Rider” och ”Suspicious minds”. Här fanns också plats för en fin version av gospellåten ”Put Your Hand In The Hand”.

JERRY LEE ROCKADE

Jerry Carlson inte bara pratar – han spelar också. När han ikläder sig rollen som Jerry Lee Lewis gör han det verkligen med besked och det rockas loss rejält när han kör klassiker som ”Whole lotta shaking going on” och ”Great balls of fire”. Han hinner också med att köra en måhända mindre känd låt med Jerry Lee, ”Middle age crazy”, som blev en hit för Jerry Lee 1977, samma år som Elvis dog.

De båda ”stjärnorna” passade också på att köra duetten ”Blue suede shoes” tillsammans innan det var dags att avsluta det hela och det klassiska ”Elvis has left the building” låt ur högtalarna. Denna gång kom han dock inte så långt, för både Henrik och Jerry kom tillbaka och körde extranummer.

HEKTISKT PROGRAM

– Vi kör 12 shower på 19 dagar, berättar Jerry Carlson, något stressad eftersom man efter spelningen i Borgholm skulle packa ihop och åka till Kosta för show på kvällen.

Henrik Åberg fortsätter under hösten med Elvis, fast i annan form.

– Jag ska ut på turné med en annan uppsättning, kallad ”Elvis forever”.

Den turnén gör han tillsammans med Jack Baymoore (alias Kent Vikmo) och SWE TCB Band med kören Swedenaires. Den 11 december kommer uppsättningen till Kalmarsalen. I lördags eftermiddag gungade verkligen Folkets Hus i Borgholm. Synd bara att det inte var fler som tog chansen att uppleva Elvis live. För Jerry Carlson och Henrik Åberg gör det så bra att de är värda en större publik.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.