Annons
Nyheter

Dansföreställning i världsklass

Nyheter • Publicerad 28 november 2007

LÖTTORP

Högstadiet på Åkerboskolan och Slottsskolan kan se fram emot en sprakande dansföreställning den 6 december. Då kommer dansföreställningen Kamuyot att framträda i Åkerbohallen.

Annons

Kamuyot är en maffig, fängslande och medryckande dansföreställning på 50 minuter av en av världens främsta koreografer, framförd av 16 av världens främsta dansare för en ung publik. Föreställningen innehåller allt från tonerna av japansk pop och reggae till klassiska TV-signaturmelodier. Kamuyot är en inbjudande och interaktiv föreställning, där publiken är medskapande och gränsen mellan scen och salong suddas ut.

HYLLAD KOREOGRAF

Bakom Kamuyot står Ohad Naharin, konstnärlig ledare för Batsheva Dance Company och en av världens viktigaste och mest hyllade koreografer. Ohad Naharin debuterade som koreograf 1980 och hans verk har genom åren satts upp av en rad danskompanier och teatrar världen, bland annat Cullbergbaletten och Nederlands Dans Theater.

FRIDA GÖRANSSON (PRAO)

VERONICA GRANDIN (PRAO)

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons